Dag 8 Etappe Como-Bergamo

29 april 2025 - Bergamo, Italië

Eerst was ik aan het klagen dat het te koud en regenachtig was, maar vandaag moest ik insmeren omdat het te warm was. Het was hier echt zeker 25 graden en dat doet wel goed, maar eigenlijk moet je dan niet hoeven te fietsen. Gisteren vanuit Como nog een flinke col moeten beklimmen voordat ik bij mijn adres kwam waar ik een chalet had versproken. Op Google lijkt het allemaal wel mee te vallen (gaf 7km aan) maar door die col heb ik er wel een uur over gedaan. Na alle “ambras” kon dit er ook nog wel bij. Vandaag ook weer flink wat bergen moeten beklimmen en met de fiets alleen zou dit niets voorstellen, maar met mijn bagage van 15kg wordt het toch een ander verhaal (ik geloof dat ik te oud wordt voor deze reisjes) Nou ja leuke weggetjes gehad, maar ook heel veel waarbij die Italianen je proberen van de weg te rijden. Fietspaden kennen ze hier niet en ze rijden als gekken. 60km, 690hm.

1. Nick & Dhani:
    Welcome to Italy! 🇮🇹

Mogse het dich aafvraoge; ‘Conard’ is ‘Stronzo’ in het Italiaans! Dan witse dat😉
  2. Sea:
    29 april 2025
    Petje af voor jou je doet het toch maar. Ja zoveel zon is idd ook niet prettig. Morgen mischien berg af. 🚴🚴🚴🚴🍦
  3. John Gerardu:
    De hubs dich neet Laote kinne 👍👍👍 bikkel
  4. Lesly:
    29 april 2025
    De bis nne bikkel pake! Gruuts op dg en gaank zoe door. Veur se t wets biste in Rome de hebs italia al gehaold. Veer zien d'r veur dg vergeet dat neet😘 andere andere! (Italiaans voor gaan gaan)
  5. Anita Gerardu:
    30 april 2025
    Petje aof Guido de des t toch mer …oh daon t dg neet nao…dat op uzelf leeftied…laote vr mer ons lache dr met…wel good op dien portemonnee lette…succes vr vndaog…
  6. Jef:
    30 april 2025
    Guido kuump good de bis unne diesel altied al gewes lekker op het gemak door fietsen dan mer get kortere etappes.
  7. Ine spronck:
    30 april 2025
    Je bent un campione della bicicletta ook al gaat het het wat minder snel...richting Milaan wordt het wat vlakker en je bent al op de helft.
    Ben Fatto💪
  8. Anita Lonis:
    Hoi Guido,
    Hier ff een van onze vakantie anekdotes. We hebben nl. ook een dag aan Lagoo di Como vertoeft op door reis naar de Toscane. Daar hoort ook een boottocht op het meer bij. Zo gezegd, zo gedaan. En Johan maar foto's maken met zijn Canon camera. Mooi foto's, echter was hij vergeten er een fotorolletje in te doen. Dan ben je toch echt even helemaal de weg kwijt, toch! Enfin, geniet van de zon en het Bella Italia.
    PS.: "conard" en "stronzo" zijn géén woorden voor een Caminoman.